CZY URODZIŁEŚ SIĘ PRZED
22/04/2000?

Sklep tylko dla osób pełnoletnich.

Winnica Casstello del Poggio rozciąga się na obszarze 148 hektarów. W przeszłości należała ona do szlacheckiego rodu Buneis sprawującego kontrolę nad miastem Asti. Własność obejmuje szeroki amfiteatr nazywany Val del Temp, który w przeszłości należał do Templariuszy, a w XVIII wieku, był letnią rezydencją biskupa z Acqui. Z gron pochodzących z tej winnicy wytwarzane jest między innymi doskonałe wino Barbera d’Asti. Do produkcji tego wina używa się w 100% gron szczepu Barbera. W początkowej fazie produkcji winogrona są wyciskane a następnie przechodzą jednotygodniową macerację wraz z miąższem, aby uzyskać jak najlepszy kolor i odpowiednią ilość tanin. Po tym, następuje fermentacja alkoholowa, po której dzięki zastosowaniu unikalnej, ściśle strzeżonej technologii opartej na działaniu bakterii, wino traci swoją „złośliwą” kwasowość na rzecz łagodnej harmonii smaku. Później przelewane jest do małych beczułek z dębu francuskiego, gdzie spędza następne 8 miesięcy. Po tej fazie następuje przelanie do butelek przez membrany o przepuszczalności 0,45 mikrona, dzięki czemu uzyskuje swoją doskonałą przejrzystość. Przed sprzedażą leżakuje jeszcze 3 miesiące. W smaku jest bardzo przyjemne, pełne

Informacje
Kraj Włochy
Region Piemont
Barwa Czerwone
Smak Wytrawne

Napisz recenzję

Uwaga: Nie używaj HTMLa!
    Źła           Dobra

Barbera d'Asti DOCG Castello del Poggio

  • Dostępność: Już wkrótce!

Kraj Włochy
Region Piemont
Barwa Czerwone
Smak Wytrawne
  • 63.00 ZŁ

  • Powyższa cena jest ceną brutto

Tagi: Barbera, d'Asti, DOCG, Castello del Poggio