DeadHead Dark Chocolate Monkey

  • 279.00 ZŁ

Kraj MEKSYK
Pojemność 0,7l
Alkohol 35%

Rum DeadHead Dark Chocolate Monkey

 

Meksykański rum powstający w stanie Veracruz, który rozciąga się wzdłuż zachodniego wybrzeża Zatoki Meksykańskiej.

Rum powstaje z najlepszej trzciny cukrowej, z której wyciśnięty sok powoli fermentuje, do soku dodawane są  prażone ziarna kakaowca, którym rum zawdzięcza intensywny aromat z przewagą czekolady .

W procesie produkcji używana jest specjalnie uzdatniana woda pochodząca z lodowców co wpływa na gładki i delikatny smak trunku.

Rum jest poddawany dwukrotnemu procesowi destylacji, następnie na minimum 6 lat trafia do dębowych beczek.

Gotowy DeadHead Dark Chocolate Monkey trafia do oryginalnych butelek przypominających wysuszone, zaczerniałe czaszki przypominające indiańskie amulety plemion Jiwaro.

  W smaku dominuje czekolada ale nie brak tez toffi  i dojrzałej wiśni.

Informacje
Kraj MEKSYK
Pojemność 0,7l
Alkohol 35%

Napisz recenzję

Uwaga: Nie używaj HTMLa!
    Źła           Dobra

Tagi: rum, mexyk, DeadHead Dark Chocolate Monkey, DeadHead, Dark, Chocolate, Monkey, małpa,