Zacapa 23 Solera Centenairo

  • Dostępność: W magazynie
Dodaj do koszyka
  • 289.00 ZŁ

Kraj Gwatemali
Pojemność 0.7L
Alkohol 43%

Rum Zacapa 23 Solera Centenairo jest wytwarzany w górach Quetzaltenago na wysokości 2300 m npm, tam gdzie ponad chmury wyrastają górskie szczyty. W ciszy i w słońcu, Metodą Solera, miesza się tu rumy w wieku od 6 do 23 lat, stosując beczki po sherry i amerykańskiej whiskey. W zgodzie z tradycją, rum destyluje się z soku trzciny cukrowej, a butelka jest owinięta ręcznie tkaną matą z liści palmowych, na wzór pochodzący z okresu Majów. Pachnący karmelem, prażonymi orzechami brazylijskimi, tostami i orzechami laskowymi, wzbogacony aromatami bananów i ananasów, Zacapa 23 jest rumem słodkim, hojnym i pełnym w smaku. Nasze podniebienie rozpieszczają smaki owoców suszonych w rytmie moreli, przypraw z wiodącą gałką muszkatołową, imbirem i cynamonem. Nie ominie nas smak tytoniu, kawy, kakao i skóry, a wszystko zaokrąglone pikanterią dębu i słodyczą wanilii. Rum Zacapa 23 został stworzony w 1976 roku dla uczczenia setnej rocznicy powstania Zacapa, miasta we wschodniej Gwatemali.

Informacje
Kraj Gwatemali
Pojemność 0.7L
Alkohol 43%

Napisz recenzję

Uwaga: Nie używaj HTMLa!
    Źła           Dobra

Tagi: Rum Zacapa, Solera