Cava Bertha Brut 1989
- Dostępność: W magazynie
-
65.00 ZŁ
Kraj | Hiszpania |
Szczep | Macabeo, Xarel -lo, Parellada |
Pojemność | 750ml |
Bertha's Cava Brut 1989 to świeży, aromatyczny i żywy produkt. Idealnie nadaje się do aperitifów i lekkich przystawek.
Dodajemy tylko 8 gramów na litr likieru d’expĂ © dition do Brut Nature. Likier d'expedition to całkowicie naturalny trunek, wytwarzany z wina i cukru, a jego jedynym zadaniem jest dosłodzenie produktu. Nie dodajemy żadnego dojrzałego ani łagodnego wina, ani żadnej brandy. Uważamy, że likier d’expĂ © dition powinien służyć jedynie do słodzenia wina musującego cava.
Nasz Brut 1989 jest wykonany z Macabeo, Xarel·lo i Parellada. Oferuje bardzo przyjemne aromaty, które nawiązują do różnych rodzajów owoców. To są główne aromaty pochodzące z samego winogrona. Na podniebieniu ma złożone, ciepłe uczucie w ustach z bardzo łagodną ilością dwutlenku węgla i subtelnym wejściem. Razem z Pinot Noir te dwa są jedynymi kawami, do których dodajemy likier d’expedition. Cava Bertha's Brut 1989 wymaga co najmniej 12 miesięcy dojrzewania. Nie dodajemy siarki podczas procesu usuwania.
Informacje | |
Kraj | Hiszpania |
Szczep | Macabeo, Xarel -lo, Parellada |
Pojemność | 750ml |