DeadHead Dark Chocolate Monkey
- Dostępność: W magazynie
-
249.00 ZŁ
Kraj | MEKSYK |
Pojemność | 0,7l |
Alkohol | 35% |
Rum DeadHead Dark Chocolate Monkey
Meksykański rum powstający w stanie Veracruz, który rozciąga się wzdłuż zachodniego wybrzeża Zatoki Meksykańskiej.
Rum powstaje z najlepszej trzciny cukrowej, z której wyciśnięty sok powoli fermentuje, do soku dodawane są prażone ziarna kakaowca, którym rum zawdzięcza intensywny aromat z przewagą czekolady .
W procesie produkcji używana jest specjalnie uzdatniana woda pochodząca z lodowców co wpływa na gładki i delikatny smak trunku.
Rum jest poddawany dwukrotnemu procesowi destylacji, następnie na minimum 6 lat trafia do dębowych beczek.
Gotowy DeadHead Dark Chocolate Monkey trafia do oryginalnych butelek przypominających wysuszone, zaczerniałe czaszki przypominające indiańskie amulety plemion Jiwaro.
W smaku dominuje czekolada ale nie brak tez toffi i dojrzałej wiśni.
Informacje | |
Kraj | MEKSYK |
Pojemność | 0,7l |
Alkohol | 35% |
Tagi: rum, mexyk, DeadHead Dark Chocolate Monkey, DeadHead, Dark, Chocolate, Monkey, małpa,