Marani Alexandreuli
- Dostępność: W magazynie
-
77.00 ZŁ
Kraj | Gruzja |
Region | KAKHETI |
Szczep | Aleksandreuli 50%, Mujuretuli 50% |
Barwa | Czerwone |
Smak | Półsłodkie |
Pojemność | 0,75L |
Alkohol | 11% |
Kolor: Jasno-rubinowy.
Aromat: Charakterystyczne aromaty podsuszanych wiśni i śliwek, wino prezentuje się lekko, delikatnie i owocowo.
Smak: Słodycz nie jest intensywna i męcząca - struktura wina całkiem przyzwoicie podbita jest przyjemną kwasowością.
Ręczny zbiór bardzo dojrzałych winogron na przełomie września i października. Po oddzieleniu od szypułek, jagody są delikatnie tłoczone i poddawane fermentacji w kadziach ze stali nierdzewnej, w kontrolowanej temperaturze 23 – 28°C. Po 5-7 dniowej fermentacji proces jest zatrzymywany poprzez oziębienie, żeby zachować w winie naturalną zawartość cukru i świeżość. Przed butelkowaniem wino poddaje się procesowi stabilizacji w temperaturze 0°C.
Informacje | |
Kraj | Gruzja |
Region | KAKHETI |
Szczep | Aleksandreuli 50%, Mujuretuli 50% |
Barwa | Czerwone |
Smak | Półsłodkie |
Pojemność | 0,75L |
Alkohol | 11% |
Tagi: gruzja, wina gruzińskie, wine, red, czerwone, marani, alexandreuli, półsłodkie, semy sweet