Whisky & Bourbon

Whisky i bourbon to rodzaje mocnych alkoholi, które powstają w wyniku destylacji zacieru zbożowego. Whisky, popularna głównie w Szkocji, Irlandii i Kanadzie, jest produkowana z różnych rodzajów zbóż, takich jak jęczmień, kukurydza czy żyto, i dojrzewa w dębowych beczkach, co nadaje jej charakterystyczny smak. Bourbon to amerykańska odmiana whisky, której głównym składnikiem jest kukurydza (co najmniej 51%), i która musi być starzona w nowych, opalanych beczkach dębowych, co nadaje jej słodszy, pełniejszy smak.

Podkategorie

Filtruj według
Cena
Rodzaj
Wiek
więcej... mniej
Region
Kraj
Producenci
więcej... mniej
Dostawcy
Filtruj

    WHISKY Mackmyra Bruks

    255,00 zł
    Ostatnie sztuki w magazynie

    Ta delikatna i dobrze zbalansowana single malt pochodząca z destylarni Mackmyra Bruk w Szwecji ma przyjemny świeży i owocowy charakter. Stworzona została po to aby móc się nią cieszyć w każdej.