Sake
Sake, tradycyjny japoński napój alkoholowy, nie jest tak powszechnie znana w Polsce, chociaż jej unikalny smak i proces produkcji zasługują na większą uwagę. Sake powstaje w wyniku fermentacji ryżu, a jego smak może różnić się w zależności od jakości użytego ryżu, wody oraz procesu fermentacji. Może mieć różną słodycz, od wytrawnej do słodkiej, i być podawane na różne sposoby – na zimno, ciepło, a także w formie koktajli. Sake doskonale komponuje się z japońską kuchnią, ale również z różnorodnymi daniami zachodnimi, dlatego warto poznać ten napój, szczególnie w kontekście jego wielowiekowej tradycji i różnorodności smaków.
-
SAKE Akashi-tai Honjozo Tokubetsu
149,00 zł Dostępne w magazynieSake Honjozo Tokubetsu stworzone zostało przy użyciu wysokiej jakości ryżu, oraz małej ilości alkoholu co sprawiło, że Sake Akashi-Tai charakteryzuje się lekkością i łatwością w piciu, posiadając.
-
SAKE Akashi-tai junmai Daiginjo Genshu
255,00 zł Ostatnie sztuki w magazynieSubtelnie wytrawne w smaku sake, którego marka Akashi opisuje jako - najbardziej kultowe sake w portfolio. Wytwarza się je z ryżu Yamadanishiki, uprawianego w prefekturze Hyogo.
-
SAKE Honjirushi Sakura
135,00 zł Ostatnie sztuki w magazynieChoya Sake Hokkan Daiginjo Honjirushi Sakura to wyjątkowy trunek z Japonii, który łączy w sobie tradycję i nowoczesność. Jego klasowa jakość sprawia, że idealnie nadaje się na szczególne okazje,.
-
SAKE Junmai Jozen Pink
155,00 zł Dostępne w magazynieJapońskie, różowe, wytrawne Sake wytworzone z ryżu i ryżu Koji w regionie Niigata. To trunek, który po fermentacji w niskiej temperaturze dojrzewa przez 24 miesiące. W bukiecie dominują nuty.
-
SAKE Konishi Gold
129,00 zł Ostatnie sztuki w magazynieKonishi wykorzystują swoją 450-letnią wiedzę piwowarską i stosując metodę tłoczenia "hiyashibori" (tj. tłoczenie sake w bardzo niskich temperaturach przy jak najmniejszej ekspozycji na powietrze,.