**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
RAKI Tekirdag
Tekirdag Rakisi to znakomita turecka raki, której produkcja opiera się na wykorzystaniu świeżych, starannie dobranych winogron. Po fermentacji owoce są destylowane, a następnie łączone z wysokiej jakości ziarnami anyżu.
Opis produktu
Tekirdağ Rakısı to znakomita turecka raki, której produkcja opiera się na wykorzystaniu świeżych, starannie dobranych winogron. Po fermentacji owoce są destylowane, a następnie łączone z wysokiej jakości ziarnami anyżu. Mieszanka ta trafia ponownie do destylacji, tym razem w specjalnych miedzianych alembikach, co pozwala wydobyć głębię smaku i aromatu. Kluczowym składnikiem wpływającym na wyjątkowy charakter trunku jest czysta, łagodna woda pochodząca ze studni artezyjskiej w Çorlu. Efektem końcowym jest alkohol o intensywnym aromacie anyżu, delikatnie winnej nucie i subtelnej słodyczy. Tekirdağ Rakısı najlepiej smakuje schłodzona do 8-10°C, podawana solo, z wodą lub z lodem. Tradycyjnie serwuje się ją w towarzystwie przekąsek takich jak melon, ryby czy sery, co doskonale podkreśla jej bogaty smakowy profil.
Szczegóły
Podobne produkty
Tekirdag Rakisi to znakomita turecka raki, której produkcja opiera się na wykorzystaniu świeżych, starannie dobranych winogron. Po fermentacji owoce są destylowane, a następnie łączone z wysokiej jakości ziarnami anyżu.