**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
RUM Zacapa Centenario XO
Podczas gdy większość rumów produkowana jest z melasy, Zacapa XO powstaje z soku trzcinowego z pierwszego tłoczenia, zwanego "sugar cane virgin honey".
Opis produktu
Podczas gdy większość rumów produkowana jest z melasy, Zacapa XO powstaje z soku trzcinowego z pierwszego tłoczenia, zwanego "sugar cane virgin honey". Po destylacji, rum jest mieszany w złożonym procesie tzw. systemie solera, z wieloma starszymi rumami, pochodzącymi z różnych beczek po sherry, bourbonie, aż po beczki po koniaku. Każda beczka używana jest przez 3 lata a destylaty mają od 6 do 25 lat. Pełny aromatów palonego dębu, orzechów, karmelu oraz skórki pomarańczy. W smaku wyczuwalne ciemne, soczyste czereśnie i suszone owoce z lekką nutą wanilii ,cynamonu oraz goździków.
Szczegóły
Podobne produkty

Podczas gdy większość rumów produkowana jest z melasy, Zacapa XO powstaje z soku trzcinowego z pierwszego tłoczenia, zwanego "sugar cane virgin honey".