**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.

RUM Zacapa Centenario XO

Podczas gdy większość rumów produkowana jest z melasy, Zacapa XO powstaje z soku trzcinowego z pierwszego tłoczenia, zwanego "sugar cane virgin honey".

7401005008610
Pojemność: 0,7 l
680,00 zł

Opis produktu

Podczas gdy większość rumów produkowana jest z melasy, Zacapa XO powstaje z soku trzcinowego z pierwszego tłoczenia, zwanego "sugar cane virgin honey". Po destylacji, rum jest mieszany w złożonym procesie tzw. systemie solera, z wieloma starszymi rumami, pochodzącymi z różnych beczek po sherry, bourbonie, aż po beczki po koniaku. Każda beczka używana jest przez 3 lata a destylaty mają od 6 do 25 lat. Pełny aromatów palonego dębu, orzechów, karmelu oraz skórki pomarańczy. W smaku wyczuwalne ciemne, soczyste czereśnie i suszone owoce z lekką nutą wanilii ,cynamonu oraz goździków.

Szczegóły

Kraj
Gwatemala
Alkohol
40%