**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
WHISKY Lagavulin 10 Y O
Najlepsi producenci whisky otrzymują słod z Port Ellen, który jest źródłem whisky. Po podsuszeniu gorącym powietrzem dym z lokalnych torfowisk dodaje się do jęczmienia, a zawartość fenoli mierzy się na 35 PPM.
Opis produktu
Najlepsi producenci whisky otrzymują słod z Port Ellen, który jest źródłem whisky. Po podsuszeniu gorącym powietrzem dym z lokalnych torfowisk dodaje się do jęczmienia, a zawartość fenoli mierzy się na 35 PPM. Jest to ważne, ponieważ torf z Islay nadaje destylatowi charakterystyczne aromaty morskiej bryzy i wodorostów oraz nuty dymno-torfowe.
Szczegóły
Kraj
Szkocja
Region
Islay
Alkohol
40%
Rodzaj
Single malt
Charakter
Torfowa
Wiek
10 lat