**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
WHISKY Oban Distillers Edition
Oban Dairy Farm znajduje się w Oban, miejscowości na zachodzie Szkocji w hrabstwie Argyll. To właśnie temu słynnemu miastu portowemu zawdzięcza swoją nazwę. Założono ją w 1794 roku przez braci Johna i Hugha Stevensona, ale obecnie jej właścicielem jest koncern Diageo. Jest to jeden z najmniejszych destylatorów w Szkocji.
Opis produktu
Oban Dairy Farm znajduje się w Oban, miejscowości na zachodzie Szkocji w hrabstwie Argyll. To właśnie temu słynnemu miastu portowemu zawdzięcza swoją nazwę. Założono ją w 1794 roku przez braci Johna i Hugha Stevensona, ale obecnie jej właścicielem jest koncern Diageo. Jest to jeden z najmniejszych destylatorów w Szkocji.
Wydanie Distillers Edition jest finiszowane przez dwa lata w beczkach po sherry Montilla Fino. Dzięki temu smak whisky nabiera niezwykłej głębi, przeplatając słodycz sherry z nutami drzewnymi i solą.
Zapach: złożone, słodkie owoce, skórka cytrusowa, nuty soli i karmelizowany cukier.
Smak: słodki, owocowy, delikatny, z nutą solanki.
Finisz: trwałość. Kawa jamajska, cukr Demerara.