**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.

WHISKY Tokinoka White Oak

Tokinoka White Japan Whisky składa się z 327 litrów wody, 150 litrów whisky słodowej i 527 litrów whisky zbożowej. Akito Uedy, mistrz kupażu Eigashima Distillery, jest odpowiedzialny za cały proces kupażowania. Tokinoka White Japan Whisky starzeje się w różnych rodzajach beczek, a pochodzenie tego napoju pozostaje tajemnicą.

3014323700513
Pojemność: 0,5 l
230,00 zł

Opis produktu

Tokinoka White Japan Whisky składa się z 327 litrów wody, 150 litrów whisky słodowej i 527 litrów whisky zbożowej. Akito Uedy, mistrz kupażu Eigashima Distillery, jest odpowiedzialny za cały proces kupażowania. Tokinoka White Japan Whisky starzeje się w różnych rodzajach beczek, a pochodzenie tego napoju pozostaje tajemnicą.

Destylarnia Eigashima w Akashi znajduje się w pobliżu zatoki Kobe. Jest destylarnią whisky najbliżej wybrzeża Japonii. Historia firmy Eigashima sięga 1679 roku, kiedy zaczęła produkować sake. Założyła browar w 1888 roku, a w 1919 roku otrzymała pierwszą licencję na produkcję whisky w Japonii.

W tej chwili produkcja rocznie ogranicza się do 30 000 litrów. Tokinoka jest ograniczonym alkoholem, ponieważ jest produkowana tylko przez 2–3 miesiące w roku. Pozostały czas destylarnia poświęca na wytwarzanie sake i shochu. Zaskakujące jest, że słód używany do produkcji whisky Tokinoka zawiera niewielkie ilości torfu (10 ppm). Niemniej jednak zarówno zapach, jak i smak są trudne do rozpoznania.

 

Aromat: łagodny i rześki, suszone owoce, miód, brązowy cukier, zielone jabłka, orzechy, wanilia, dąb.


Smak :Owoce z trawiastym smakiem, wanilia, syrop klonowy, mleczna czekolada, winogrona, pieprz


Średnio długi finisz, wanilia, korzenne przyprawy, dąb

Szczegóły

Kraj
Japonia
Alkohol
40%
Rodzaj
Blended