- Bestseller
**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
Ouzo to napój słonecznych wysp greckich. Jest najbardziej znanym przedstawicielem rodziny alkoholi aromatyzowanych anyżem. Podstawowym dodatkiem zapachowym są zioła, anyżek, rumianek a także pietruszka.
Ouzo to napój słonecznych wysp greckich.
Jest najbardziej znanym przedstawicielem rodziny alkoholi aromatyzowanych
anyżem. Podstawowym dodatkiem zapachowym są zioła, anyżek, rumianek a także
pietruszka. Ouzo należy podawać dobrze schłodzone, w szklaneczkach o grubym
dnie, bez dodatków lub pół na pół z wodą albo jedną kostką lodu. Alkohol po
dodaniu wody staje się mlecznobiały, co jest charakterystyczne dla alkoholi
anyżowych.Aby wyprodukować Ouzo należy zioła i rośliny moczyć w spirytusie
rektyfikowanym, po czym do otrzymanej substancji dodać olejek anyżowy lub
esencję lukrecji. Wódka mająca 12 lat.
Ouzo to napój słonecznych wysp greckich. Jest najbardziej znanym przedstawicielem rodziny alkoholi aromatyzowanych anyżem. Podstawowym dodatkiem zapachowym są zioła, anyżek, rumianek a także pietruszka.
check_circle
check_circle